KV Burgerlust 1924 boeken

D’r prins va Egelse

De 1ste uitgave van D’r Prins va Egelse was in november 1984 op initiatief van de toenmalige president van d’r Prinse Road Hein Stams. De heren Sjef Dohmen en Fer Gerards hebben bij de totstandkoming hun medewerking verleend.

Het boek bevat voornamelijk foto’s van de Presidenten en Prinsen met daarbij een toelichting. Hierna volgt een fotocollage gerangschikt in chronologische volgorde in de tijd.

Deze 1ste uitgave is niet meer te koop. De meeste foto’s uit dit boek zijn opgenomen in de Beeldbank van het Historische Archief op de website van de Burgerlust.

In november 2013 is een herziene uitgave van het boek D’r Prins va Egelse verschenen. In dit boek zijn naast de Presidenten, Prinsen, Jeugdprinsen en de beschermheren is ook de historie van de Burgerlust in chronologische volgorde beschreven. Deze uitgave is nog steeds te koop.

Egelse Sjoenkelt 8×11 joar

In november 2012 vierde de KV Burgerlust 1924 haar 8×11 jarig jubileum. Een week lang zijn activiteiten georganiseerd voor jong en oud met als afsluiting de proclamatie van de jubileum Prins Steffen I Schneiders gevolg door een jubileumreceptie op zondag.

Het fotoboek bevat foto’s van alle activiteiten die in de feestweek hebben plaatsgevonden.

Het boek is in te zien en eventueel te bestellen bij Fotofabriek

Frans Timmermans Gulden Humor 2018

In november 2018 heeft de KV Burgerlust 1924 de eer gehad de Orde van Gulden Humor 2018 te mogen organiseren. De laureaat was de Eurocommissaris de heer Frans Timmermans.

De KV Burgerlust 1924 was op zaterdag 24 november 2018 het middelpunt van het carnaval in Limburg. Alle lid verenigingen van de Samewirkende Limburgse Vasteloavesvereniginge waren die dag in ‘Egelse’ present voor de uitreiking van Limburgse hoogste carnavalsorde.

Het boek is in te zien en eventueel te bestellen bij Fotofabriek