WINNAAR CULTUURPROJECT CARNAVALSPOSTER ONTWERP 2023

Op woensdag 8 februari 2023 werd de Veldhofschool door President John Prevo bezocht om de winnaar bekend te maken van het cultuurproject “Carnavalsposter ontwerp 2023”.

Het carnavalsposterontwerp 2023 is een carnavalscultuurproject van de KV Burgerlust voor de basisschoolleerlingen, dit in samenwerking met Vrije Akademie Parkstad Dorieke Schreurs en de carnavalscoördinator van de Veldhofschool Nico Heuvelmans.
Het doel van het carnavalscultuurproject is er om ook de jong Vóttekletsjerkes vertrouwt te maken met carnaval. Want hier zit de generatie die in de toekomst het cultuurerfgoed wat carnaval heet zal gaan uitdragen. En zoals vaker wordt geroepen ‘jong geleerd is oud gedaan’.

Leerlingen van de klassen 5 en 6 waren uitgenodigd om invulling te geven aan de carnavalsposter. En wat hebben de deelnemers hard gewerkt om er een mooie poster van te maken.
President John Prevo heeft maar liefst een 40/tal posters van de deelnemers in ontvangst mogen nemen en daarmee stond de president en de andere juryleden voor een dilemma. Vele geweldige ontwerpen waren aangeleverd en daaruit blijkt ook maar weer dat de deelnemers zich enorm voor hadden ingezet. Het was daarom dan ook niet gemakkelijk om een winnaar aan te wijzen. De jury heeft na een moeilijke beraadslaging gekozen voor de poster van Meike de Vries uit groep 5B.

Meike de Vries was blij verrast toen John Prevo haar naam noemde als winnares van de tweede wedstrijd. Zij ontving uit handen van de President een ingelijst exemplaar van haar poster en de Huisorde 2023 van de KV Burgerlust 1924.
De poster is hierna in een oplage van 500 stuks door ‘gans Egelse’ verspreid om uit te hangen met carnaval. De originele poster van Meike heeft een eervolle plaats gekregen in het clublokaal van de Burgerlust op de Laethof.
Mensen die geen poster hebben gekregen kunnen deze gratis afhalen bij Optiek & Lifestyle 1131.