Vasteloavend 2022, wat woar ’t sjun!

De 3 Kerkraadse carnavalsverenigingen hebben samen met Beleef Kerkrade in een zeer korte voorbereidingstijd gezorgd voor prachtige evenementen. Dit was niet mogelijk geweest zonder de goede samenwerking, flexibiliteit en veerkracht van de carnavalsverenigingen en de horeca in Ós Egelse.

Kirchröadsjer Sjlajerparade

Hoogtepunt vormde de Kirchröadsjer Sjlajerparade 2022 die op carnavalszondag tegelijkertijd op de Markt in Kerkrade, op het horecaplein nabij het Socioproject in Eygelshoven en in de Heidsjer Tref in Kerkrade-West plaats vond, waarbij alle deelnemende artiesten een middag lang rondtrokken langs alle podia om hun kunnen te presenteren. In de week voorafgaand aan de live optredens werden alle deelnemers gepresenteerd in een televisie-uitzending via RTV Parkstad. Radauw werd uiteindelijk winnaar van de Kirchröadsjer Sjlajerparade 2022 met het nummer ‘de vunnefde joarestsiet’.

Jroeëse Kirchröadsjer Vasteloavends Zietsoeng op RTV Parkstad

Voor diegenen onder ons die de activiteiten in het centrum en de wijken niet konden of wilden bezoeken, is vanaf carnavalszondag een week lang de Jroeëse Kirchröadsjer Vasteloavends Zietsoeng uitgezonden als televisie-uitzending via RTV Parkstad. Een unieke co-productie tussen de 3 carnavalsverenigingen en Theater De Buun van Toneelvereniging Excelsior.

Halfvastenoptocht

Voor zondag 27 maart stond de alternatieve Halfvasten Optocht met potlood in de agenda’s genoteerd. De carnavalsverenigingen hebben besloten die optocht NIET door te laten gaan. De animo onder de deelnemers bleek onvoldoende wat wellicht het gevolg was van de succesvolle carnavalsdagen. De situatie in Oekraïne is zeer zeker ook een reden om van de optocht af te zien.

Trots en uniek

De presidenten John Prevo van KV Burgerlust 1924, Patrick Starmans van Vasteloavends Verain Kirchroa West en Walter Sterk van Kirchröatsjer Vasteloavends Verain blikken tevreden terug op hun onderlinge samenwerking en op de ondersteuning vanuit de gemeente. Dat deze samenwerking ook in de toekomst zijn vruchten zal gaan afwerpen, staat buiten kijf. Op naar carnaval 2023!