HISTORISCH ARCHIEF KV Burgerlust 1924

Door de coronapandemie vinden ook dit seizoen geen carnavalszittingen plaats. Echter worden door de KV Burgerlust alternatieve activiteiten voorbereid, in de hoop dat deze wel mogen gaan plaatsvinden. Zodra hierover meer bekend is zal dit via onze reguliere kanalen worden bekendgemaakt.

Om de carnavalsvrienden onder ons nu al enige carnavalssfeer in huis te brengen is de vereniging flink aan de slag om een Historisch Archief KV Burgerlust 1924 op de website in te richten, dit ook met het oog op het 100 jarig bestaan van de KV Burgerlust in 2024.
Het Historisch Archief bestaat uit verschillende onderwerpen zoals de historie, fotogalerijen, historische krantenberichten, beeldbank, ordes, enzovoort.

Wat reeds op de website is geplaatst is de historie van de Burgerlust in chronologische volgorde en de galerijen van gewezen Presidenten, Prinsen en Jeugdprinsen. Verder zijn alle krantenberichten van 1924 t/m 1994 die in de Limburgse Dagbladen zijn gepubliceerd (bron: Delpher) samengevat in één digitaal boek. Dit zelfde is ook in te zien in het artiestenboek. Van bijna 100 jaar ‘Artiesten op de Burgerlust bühne’ zijn, zover deze te achterhalen waren, de namen eventueel ondersteund met een foto samengevat. Wat ook reeds te bewonderen is zijn de huisordes zoverre deze op dit moment gefotografeerd zijn. Surf dus lekker door het Historisch Archief op de website van de www.burgerlust.nl

De komende tijd zal het Historisch Archief verder worden gevuld en hierover zal berichtgeving worden gedaan via de reguliere media kanalen.