Alternatieve carnavalsevenementen Burgerlust

Reguliere evenementen geannuleerd

De geplande carnavalsevenementen van 2022 van de KV Burgerlust 1924 zijn definitief geannuleerd. De KV Burgerlust is op dit moment druk in de weer om alternatieve carnavalsactiviteiten te organiseren voor jong en oud.

Vlaggen

Verleden jaar zijn een kleine 200 vlaggen gratis ter beschikking gesteld aan de Egelser Vóttekletsjere. De Burgerlust doet een oproep om zeker tijdens de carnavalsdagen het Rood Geel Groen uit te hangen.

Mooist versierde huis

Net als verleden jaar staat het mooist versierde huis op het programma. Geïnteresseerden kunnen zich nu al opgeven via info@burgerlust.nl en vergeet daarbij niet uw adresgegevens te vermelden. Aanmelden kan t/m 24 februari. De jurering vindt plaats op zaterdag 26 februari tussen 15:00-16:00 uur. Om 17:00 uur zal de winnaar worden bekendgemaakt. En zoals verleden jaar is ook nu weer een prachtige prijs ter beschikking gesteld voor de winnaar.

Raad het geluid!

In navolging van het radioprogramma QMusic zal ook de KV Burgerlust 4 weken lang telkens één geluid worden uitgezonden. Het eerste geluid zal woensdag 26 januari te horen zijn de op website van de Burgerlust en aangekondigd worden in het programma Cultuur Agenda van Rainier Eggen op rtvparkstad om 20:00 uur. Om welk geluid het gaat, meld dit dan aan info@burgerlust.nl en vermeld je naam en telefoonnummer. De eerste persoon die het geluid goed raad, ontvangt de Geliefde Skyline huisorde van de Burgerlust. Met de winnaars zal contact worden opgenomen.

Carnavalsposter 2022

De kinderen van de groepen 6, 7 en 8 van de basisschool De Veldhof krijgen de opdracht een carnavalsposter te ontwerpen. Een vakkundige jury zal het beste ontwerp belonen met de huisorde van de KV Burgerlust en bovendien zal de poster in een oplage van 500 stuks worden verspreid.

Carnaval in beeld

Alle inwoners van Eygelshoven kunnen binnenkort genieten van de foto’s over de carnaval in Eygelshoven en de Burgerlust vanaf 1933. Deze foto’s zijn opgenomen in de beeldbank van het Historisch Archief. Het Historisch Archief is terug te vinden op de website van de KV Burgerlust, www.burgerlust.nl

Nog meer in ’t vat

Er zijn nog meer nevenactiviteiten die in samenwerking met Beleef Kerkrade en d’r Kirchroadsjer Vasteloavesverain 1936, Vasteloavesverain Kirchroa Wes en de KV Burgerlust 1924 worden georganiseerd. In de media zult u hierover verder worden geïnformeerd.