Vernieuwd meerdaags carnavalsevenement in de wijk: Vasteloavend i Egelse!

Persbericht     

27 november 2023
Vernieuwd meerdaags carnavalsevenement in de wijk: Vasteloavend i Egelse!
Afgelopen vrijdag presenteerde KV de Burgerlust samen met wethouder Tim Weijers (Evenementen) en wijkwethouder Noord Alexander Geers (Wijkontwikkeling) een vernieuwd meerdaags carnavalsevenement in Eygelshoven: Vasteloavend i Egelse. Deze wijkactiviteit bevat 3 evenementen, de Koele Party XXL op vrijdag 9 februari 2024, d’r Egelser Óptoch met aansluitend Kloone Défilé en After Optòg Party op zondag 11 februari 2024 en Egelse Sjoenkelt op dinsdag 13 februari 2024. De evenementen vinden allemaal plaats met overkapping op het plein, ditmaal direct naast de ingang van het Socioproject. “Deze vernieuwde opzet en het programma dragen bij aan de instandhouding en versterking van het culturele carnavalserfgoed in onze stad en daarmee kan Vasteloavend i Egelse op steun van ons als gemeente rekenen”, aldus wethouder Weijers. “De opstart van het wijkevenement Vasteloavend i Egelse sluit mooi aan op het jubileumjaar 9 x 11 jaar van KV de Burgerlust en versterkt de carnaval in de Kerkraadse wijken”, aldus wethouder Geers.

1 x 11 jaar Koele Party XXL
Aanjager van Vasteloavend i Egelse is de Koele Party XXL, die de komende carnaval het 11e jaar wordt georganiseerd. Waar voorheen de overkapping en opzet van dit event beperkt bleef tot de traditionele vrijdag voor carnaval, blijft nu alles staan tot en met carnavalsdinsdag én wordt de locatie van alle festiviteiten verplaatst richting ingang Socioproject. De Koele Party XXL gaat op vrijdag 9 februari 2024 om 17.11 uur van start. “De komende editie beloofd nóg beter en nóg groter te worden”, aldus Thimo Schnackers. “Een verandering van locatie naar de andere kant van de markt geeft ons de mogelijkheid om een groter podium te plaatsen met een onwijs goed programma. De unieke combinatie van house met carnavalsmuziek zorgt ervoor dat zowel jong en oud hieraan plezier beleven en de carnavalscultuur in een voor de huidige tijd gewenste vorm behouden blijft”.

D’r Egelser Optòch met Kloone Défilé en After Optóch Party

“D’r Egelser optóch start traditioneel op carnavalszondag om 14.11 uur en komt omstreeks 17.00 uur aan op de markt in Eygelshoven”, aldus Jos Kleijnen. “Aansluitend aan de optocht start het Kloone Défilé, met vervolgens de After Optòch Party met DJ Marco, bekend van Las Vegas en Naar Huis. Voor extra stemming wordt Steirisch Stark geprogammeerd. Het traditioneel geopende SocioProject zal ook na de optocht open zijn, hier wordt een gezellige familiecarnaval georganiseerd worden met DJ Luuk Steins”.

 Egelse Sjoenkelt
“Op dinsdag 13 februari 2024 vindt Egelse Sjoenkelt in een nieuwe vorm plaats”, geeft Steffen Schneiders aan. “Om 15.11 wordt afgetrapt met een artiestencarrousel van Kerkraadse carnavalsartiesten, met onder meer Viva la Vida, Jo Smeets, Sjpas vuur Drei, Kod en Jod en Radauw. Na 19.00 uur volgt een super programma waarbij Marjolein Heijltjes, Wir Sind Spitze en Tiroler Teufel zorgen voor een geweldige stemming. Net zoals op zondag zal vanaf 19.00 uur het SocioProject geopend zijn, waar DJ Joseph zorgt voor een gezellige familiecarnaval. Om 22.30 stopt het programma buiten en vindt aansluitend de abdicatie van Prins Dylan I in het SocioProject plaats“.

9×11 jaar KV de Burgerlust
Vorig weekend vierde KV de Burgerlust, als een van de oudste carnavalsverenigingen van Limburg, het 9 x 11 jaar bestaan met een sprankelend feestweekend. Hoofdonderdeel vormde de jubileumavond in een bomvol SocioProject, met een keur aan Limburgse en Keulse artiesten. Tijdens dit programma werd ook Jubileumprins Dylan I geproclameerd.