Burgerlustvrung ‘Platina’
Prins va Egelse:
Jeugdprins va Egelse:
Hoesorde 2020
Archief

De hoesorde van de KV Burgerlust omvat de thema’s carnaval en het mijn verleden in ós Egelse.

Bovenin staat de toren van het oude kerkje met rechts daarnaast het 55 jarig bestaansfeest van de carnavalsbond het SLV.  Hierna volgt de mijnschacht, het houweel van de ceremoniemeester van de Burgerlust. Tieske was het symbool van de Gulden Humor in 1998. De uitreiking van de orde van Gulden Humor vindt na 20 jaar in 2018 wederom in Eygelshoven plaats. Onder Tieske de elektrische centrale en koeltoren van de mijn Julia. En die zijde eindigd de orde met het snoepje dat tijdens de carnavalsoptocht wordt uitgestrooid.

Links naast het oude kerkje het mijnpaard zoals deze zijn ingezet in de mijn Laura. Daarna het Socio Project d’r Narrentempel van de Burgerlust gevolgd door het carnavalsmasker. In het verleden heeft de vereniging ook een Prinsengarde gehad waarvan de koperen helm is afgebeeld. Zo ook was er in het verleden een klaroenenkorps wat later is omgeformeerd naar een fanfarecorps, vandaar de muzieknoot en de trommel.