Burgerlustvrung ‘Platina’
Prins va Egelse:
Jeugdprins va Egelse:
Hoesorde 2020
Archief

Op zondag 19 november 2017 vindt het jaarlijkse Sinterklaas Intocht plaats in het Socio Project te Eygelshoven. Aanvang van het feest is om 13.00 uur en duurt tot 16.00 uur en de entree is gratis.

Vele jaren heeft de Eygelshovense middenstandsvereniging garant gestaan voor dit Sinterklaasfeest, Nu de middenstandsvereniging niet meer bestaat zou het zonde zijn dat dit kinderfeest voor de Eygelshovense jeugd verloren gaat. De Burgerlust is van mening dat dit Sinterklaasfeest voor de jeugd behouden moet blijven en heeft derhalve de organisatie van het feest op zich genomen en doet dit samen met een groot deel van het oude Sinterklaas team.

Sinterklaas brengt de dag na zijn aankomst in Nederland (Dokkum Friesland) een bezoek aan Eygelshoven, nu op uitnodiging van “ het oude Sinterklaasteam” en de Burgerlust. Sinterklaas zal met liefst tien Pieten zijn opwachting maken in het Socio Project.

Net als in andere jaren kan de jeugd weer volop genieten van het Sinterklaasfeest. Er is een springkussen, balonnenknopen, schminken en de kinderen kunnen met Sinterklaas op de foto. De muziek wordt deze middag verzorgd door DJ ‘t Moelejensje.

Aan het eind van het feest ontvangen alle kinderen van Sinterklaas een zak met snoep!

Op de basisscholen worden kleurplaten uitgedeeld. De kleurplaten kunnen tijdens het Sinterklaasfeest aan de aanwezige Pieten worden afgegeven. De mooiste kleurplaten worden beloond met een prijsje.

Kinderen die niet op de Eygelshovense basisscholen zitten kunnen een kleurplaat ophalen bij Jumbo of bij Nimik.