Burgerlustvrung ‘Platina’
Prins va Egelse:
Jeugdprins va Egelse:
Hoesorde 2020
Archief

Op vrijdag de ‘Elfde van de Elfde’ opende KV Burgerlust het nieuwe seizoen tijdens de interne opening in Bistro Socio.

Tijdens deze avond waren er wederom een heel aantal hoogtepunten te noteren.  Na het openingswoord van president John Prevo, de alom bekende ‘Burgerlustmarsch’ en een prachtige dans van ons Tanzmariechen Yannai, werden er een tal van plichtplegingen gedaan tijdens deze avond:

Installatie nieuwe leden/functie:

 • Toine de Bok als nieuwe ceremoniemeester
 • Ton Damen in de Ieëre Road
 • Jaim Krol in de Elveroad
 • Shakira Pagen, Nienke Souren en Ninon Bertrand als nieuwe leden van Dans- & Showgroep
 • Eric Cauberg, Dyon Rautert, Dion Ritzen en  Hans Van Hoof bij de Sjtielle
 • Roger Vliegen, Huub Mertens en Marco Lückers als redactie van de Vottekletsjer

Jubilarissen:

 • Eric Pluijmen (1×11 joar Sjtielle)
 • Fredi Korbel (2×11 joar Sjtielle)
 • Dylan Frings (1×11 joar Prinseroad)
 • John Prevo (2×11 joar KV Burgerlust)
 • Jan Strolenberg (3×11 joar KV Burgerlust)
 • Jos Schneiders (3×11 joar KV Burgerlust)

Nieuwe huisorde:

Tijdens deze interne opening waren ook ex-prinsen Huub I (Mertens) en Mika I (Vanderheijden) aanwezig  om te worden opgenomen in de Prinseroad. Zij hadden de eer om de nieuwe Hoes Orde van de KV Burgerlust te presenteren.

De nieuwe hoesorde van de Burgerlust geeft een muzikant weer die ons allemaal het nieuwe carnavalsseizoen in blaast. De muzikant en de noten maken een knipoog naar Harmonie St.-Caecilia Eygelshoven, welke in 2017 haar 125-jarig bestaan viert. Daarnaast refereren de muzikale accenten naar het WMC dat in 2017 weer in Kerkrade georganiseerd wordt. Op de hoesorde wordt ook gerefereerd naar het 33-jarig bestaan van D’r Vóttekletsjer, Vasteloavendstsiedóng va Egelse. Een Sjtiel leest de nieuwe uitgave aandachtig. Als vaste elementen bevat de orde uiteraard het logo van de KV Burgerlust en de tekst ‘KV Burgerlust Egelse 2017’. Met trots zullen de leden en alle gelukkige gedecoreerden deze hoesorde uitdragen tijdens het nieuwe seizoen.

In de uitgave van d’r Vóttekletsjer komen wij uitgebreid terug op deze en nog andere hoogtepunten.

hoesorde2017 jubilarissenimg_20161111_214210 img_20161111_214224

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *