De 3de uitreiking

De Burgerlust maakt zich 20 jaar geleden op voor de organisatie van de uitreiking van de Gulden Humor aan Thijs Wöltgens, toenmalig burgemeester van Kerkrade. Een kolfje naar de hand van President Jos Schneiders die met een onuitputtelijke energie, samen met ‘zijn Burgerlust’ de Carnavalsvereniging bij het SLV naar ‘hogere sferen’ wilde brengen. De gehele Burgerlustfamilie werkte mee en met veel inzet en ‘gunde het dat hun kapitein zijn handtekening mag zetten’.

De Gulden Humor vond plaats op zaterdag 28 november in een met tenten en feestpaviljoen omringd Socio-Project. De President liet zijn netwerk zijn werk doen met behulp van de Burgerlust met als resultaat een sponsorgroep waar ‘je ‘Ü’ tegen mocht zeggen’.

Alvorens te gaan feesten vond er een compleet dagprogramma plaats. Om 12.30 uur werden de genodigden verwelkomt door de Burgerlust en het SLV in het feestpaviljoen op de markt va Egelse. Vervolgens ging het in oldtimers richting Kerkrade, alwaar voor de ontvangst op het stadshuis, de laureaat Thijs Wöltgens thuis werd opgehaald. In het stadshuis werden de genodigden inclusief burgemeester Wöltgens welkom geheten door de loco-burgemeester Frans Krasovec.

Er volgden toespraken van de voorzitter van het SLV, de heer Leentjes en de President van de Burgerlust Jos Schneiders.

Vervolgens was het de beurt aan de hofzanger van de Burgerlust, Jan Strolenberg, om samen met de Eygelshovense harmonie het Limburgs volkslied ten gehore te brengen. Hierna ging de reis terug naar Egelse, alwaar een diner voor de genodigden werd opgediend. Om 19.30 uur vond de aftrap plaats in het Socio-Project en volgde er  een daverend programma, na de gebruikelijke ceremonie protoculaire. Optredens waren er van het Duo Oetgesloape, Trööt in de Gööt, Los Catosstrophos, Beppie Kraft, Ummer d’r Neaver, Trompetenkorps Eefelkank en Rex Gildo.

Speciaal voor deze uitreiking ontwikkelde de Burgerlust het logo ‘Tieske’ wat in nagenoeg alle reclameuitingen werd gebruikt.

Presentatie van de onthulling Tieske wat symbol stond voor de Gulden Humor in 1998

Hofzanger Jan Strolenberg zingt het Limburgs Volkslied tijdens de uitreiking van de Orde van Gulden Humor in het gemeentehuis van Kerkrade

Laureaat 1998 Thijs Wöltgens burgemeester van Kerkrade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *